De boeken

Hier vind je de boeken die we zelf hebben geschreven of die we je kunnen aanbevelen.

Creativiteit géén kunst
24,50

Geschreven door: Lia Nijman & Jenny de Bode

een denk-, durf- en doeboek over het ontwikkelen van je creativiteit.
5e druk, juni 2020 uitgeverij Akasha

Een boek met meer dan 100 oefeningen die:

  • je zin in creatief denken en werken onmiddellijk aanwakkeren
  • je nieuwe invalshoeken geven en inspireren tot denk-, doe- en schrijfexperimenten
  • je verrassende vaak onbekende technieken aanreiken

Dit boek is een enthousiaste aanmoediging om in je eigen creativiteit te geloven en er actief mee aan de slag te gaan. Het verleidt je met talloze denk, durf- en doe-oefeningen die resultaten opleveren waar je trots op kunt zijn. Het stretcht je denken en beschrijft en combineert allerlei kunstzinnige technieken die verfrissend anders zijn.

Bestel direct bij bol.com
Hoe bedenk je het?!
27,00

Geschreven door: Lia Nijman & Jenny de Bode

Creatief denken in het basisonderwijs. Met 100+ werkvormen en lessuggesties
1e druk, januari 2014 , uitgeverij Coutinho

In het Nederlands taalgebied zijn nauwelijks aanwijzingen of boeken te vinden over hoe je creatief onderwijst of hoe je creativiteit kunt onderwijzen. Het is juist creativiteit in denken, aanpak, omgang en opvoeding dat veel waardevols te bieden heeft. Onderwijs wordt hierdoor leuker en lichter voor leerkracht en leerling!

Een leerkracht die zijn eigen creativiteit weet te gebruiken, weet leerlingen te prikkelen en durft ze van hun fouten te laten leren. Maar juist over hun creatieve vaardigheid zijn leerkrachten vaak onzeker.

Hoe bedenk je het? is een uniek basisboek met meer dan 100 denkstrategieën en werkvormen voor het ontwikkelen van een creatieve manier van denken en doen bij (zowel leerkrachten als) kinderen in alle basisschoolleeftijden.

Bestel direct bij bol.com
Handboek project Mijn Kunstmaatje en Ik
25,00 excl. verz.

Geschreven door: Lia Nijman

Mijn kunstmaatje en ik is een sociaal-maatschappelijk en kunsteducatief project waarbij amateurkunstenaars worden gekoppeld aan een specifieke doelgroep.
Deze doelgroepen kunnen varieren, bijvoorbeeld:

  • kinderen met een verstandelijke beperking
  • ouderen die in een verzorgingshuis wonen.
  • Geriatrische patienten
  • Mensen met een migratieachtergrond

Met dit boek heb je een draaiboek in handen dat je de weg wijst naar hoe je dit project stapsgewijs en succesvol kunt uitvoeren.

Voor toekomstige projectleiders van dit project is het mogelijk om in combinatie met dit handboek een korte training te krijgen. Deze training kan online gegeven worden en kost 75 euro per persoon.
Mocht je behoefte hebben aan overleg tijdens het zelfstandig uitvoeren van dit project, dan kun je contact opnemen met Lia Nijman via het contactformulier.

 

bestel via contactformulier