Om een indruk te krijgen wat voor soort projecten wij ondersteunen, vindt u hier een korte impressie. Wilt u meer weten of heeft u een idee voor een sociaal-cultureel of educatief kunstproject? Neem dan contact met ons op.

Oog voor elkaar

Ouders, leerlingen van de openbare basisschool Goeman Borgesius in Amsterdam Geuzenveld en wijkbewoners brengen elkaar letterlijk in beeld d.m.v. creatieve ontmoetingen die leiden tot portretten. De schilderijen van de leerlingen zijn op panelen aan de buitenmuren van de school bevestigd. De portretten en kunstwerken van de ouders/amateurkunstenaars zijn aan de school geschonken en hangen in de gemeenschappelijke ruimte.

Dit project werd uitgevoerd door XL ARt~WORKS en ZIngkikker.

Mede mogelijk gemaakt door:

Welkom in het rijk van jaren

Ouderen beschikken vaak over bijzondere levensverhalen: ze zijn letterlijk rijk van jaren. Helaas blijft veel van deze rijkdom onontdekt. Eenvoudigweg omdat er niet meer naar gevraagd wordt. De amateurkunstenaar doet dit wel en brengt het leven van 'zijn of haar' oudere in beeld. De oudere vindt een luisterend oor en wordt gestimuleerd om zelf alsnog of opnieuw creatief actief te worden. Het project werd afgesloten met een feestelijke expositie.

Dit project werd uitgevoerd door CreaSense, Jenny de Bode en XL ARt~WORKS.

Mede mogelijk gemaakt door:

Mijn kunstmaatje en ik

Op ZMLK De Ark in Gouda vond de pilot van dit project plaats. Doel van het project is om amateurkunstenaars en leerlingen, die een (verstandelijke) beperking hebben, met elkaar te verbinden. Samen maken zij portretten in de meest brede zin.

Aan dit project deden ruim 50 amateurkunstenaars uit Gouda en omgeving mee en 100 leerlingen van De Ark. Het project werd feestelijk afgesloten met een expositie van het gemaakte werk op verschillende locaties in de historische binnenstad van Gouda. Het project is ook in Haarlem en Noordwijk succesvol uitgevoerd

Uitvoering van dit project was in handen van XL ARt~WORKS.

Mede mogelijk gemaakt door:

Kijk ons eens

Kunstproject voor Speciaal Basisonderwijs De Kans in Amsterdam Nieuw-West. Twee scholen worden samengevoegd en voor de nieuwbouw werken alle leerlingen en leerkrachten mee aan schilderingen voor de gemeenschappelijke ruimte.

Dit project werd uitgevoerd door XL ARt~WORKS.

Mede mogelijk gemaakt door:

We staan er gekleurd op

Doel van het project was om ouders en kinderen actief te betrekken bij het opvrolijken van de buitenspeelruimte van BSO Het Groeikasteel in Amsterdam West. Dit deden zij d.m.v. het meehelpen aan het ontwerpen en het beschilderen van panelen voor op de buitenmuren.

Dit project werd uitgevoerd door XL ARt~WORKS

Mede mogelijk gemaakt door: