Creatiever leren onderwijzen (ook online mogelijk)

Creative coaching voor leerkrachten

Niet elke leerkracht voelt zich op zijn/haar gemak met de eigen creativiteit. Uit gesprekken met leerkrachten weet ik dat er zelfs velen zijn die denken helemaal niet creatief te zijn. Dan is het best lastig om je leerlingen in hun creativiteit te stimuleren. Sterker nog, vaak doe je ongewild en ongemerkt iets heel anders, rem je de creativiteit van je leerlingen juist af.
Dat komt omdat, heel waarschijnlijk, hetzelfde bij jou is gebeurd, tijdens je opvoeding en gedurende je onderwijsloopbaan. Jammer, maar gelukkig niet onomkeerbaar.

Er is hoop en je bent hier op de juiste plek. Je bent namelijk nog steeds creatief, het zit in je. Veel creatiever zelfs dan je denkt. Heus. Het moet alleen gereactiveerd worden en daar kan creatieve coaching bij helpen. Dat wil niet zeggen dat je meteen in het diepe gegooid wordt, wees gerust. Dat pak ik aan op een manier waar je je fijn bij voelt en die je zelfvertrouwen geeft in eigen creativiteit en de ontwikkeling daarvan.

Met dat hernieuwde zelfvertrouwen kan jij vervolgens je leerlingen weer helpen om hun creativiteit te behouden en zelfs verder te ontwikkelen. Dat gaat ze helpen in hun verdere ontwikkeling, maar vooral, ze worden er gelukkiger van. En jij ook. 

Coach: Lia Nijman, auteur (samen met Jenny de Bode) van o.a. 'Creativiteit géén kunst' (5e druk Uitgeverij Akasha) en het onderwijsboek over creatief denken 'Hoe bedenk je het?! (uitgeverij Coutinho)

Meld je aan

Praktische info (ook online mogelijk)

Wanneer?
Op afspraak

Waar?
Dortherdijk 12, Joppe of online

Voor wie?
Leerkrachten of docenten die hun creativiteit willen leren gebruiken tijdens het lesgeven.

Kosten
Op aanvraag