Als het leven je bij de strot heeft, wordt het tijd om te slikken


Je kent dat liedje vast wel: 'I never promised you a rose garden' van Lynn Anderson. Het leven pakt zelden uit zoals je had verwacht toen je jong was en vaak loopt het volstrekt anders als dat je gehoopt had. Ook al zijn we in de veronderstelling dat we de touwtjes in handen hebben. Er doen zich vroeg of laat gebeurtenissen voor waar je niet om hebt gevraagd en die je volledig uit het lood kunnen slaan. De een kan dat beter hanteren dan de ander, maar voor iedereen geldt dat je een flinke dosis flexibiliteit (en dus creativiteit) nodig hebt om moeilijke periodes te doorstaan.

Wat is moeilijk? Dat kan te maken hebben met eigen gezondheidsproblemen of een ziekte van een van je naasten. Het kan ook zijn dat je iemand hebt verloren door scheiding of overlijden. Je kunt je baan verliezen of burn out raken. Dit zijn Ingrijpende gebeurtenissen die soms een langdurige, zo niet permanente, stempel drukken op een mensenleven.

Hoe ga je daarmee om? Hoe houd je de moed erin? Hoe blijf je sterk voor je kinderen of andere geliefden? Hoe blijf je functioneren? Maar vooral, hoe zorg je goed voor jezelf, zodat je terug kunt veren?

Het kan helpen om begeleid te worden door een coach tijdens dit herstelproces. Gaat de pijn daarvan weg? Nee. Kan je daarna doorgaan op de manier zoals je gewend was? Nee. 

Dit soort gebeurtenissen is levensveranderend en jij zal meeveranderen. Of je nu wilt of niet, uiteindelijk gebeurt dat. Het kan wel makkelijker worden om mee te bewegen met hulp. 

In mijn praktijk kom ik regelmatig clienten tegen die de controle willen houden over alles wat zich in hun leven voordoet. Mijn reactie is dan: Vergeet het. Dat kan niet en dat weet je wel. Ik ben een creatieve, confronterende coach. Dat wil zeggen dat ik er geen doekjes om wind als dat niet expliciet noodzakelijk is. Confronterend in de betekenis van de ander een spiegel voorhouden. Eerlijk maar zachtaardig. Als je dat aankunt, dan ben je hier aan het juiste adres. Als je dat moeilijk vindt ben je hier ZEKER aan het juiste adres.

Tijdens de coachingsgesprekken gaan we op ontdekkingstocht. Ik begeleid je in een aantal (tussen de 5 en de 8) sessies naar een andere manier van denken die je kan helpen om met tegenslag, pijn, verdriet en zorgen om te gaan. Garanties zijn er niet. Het gaat om onze chemie, tussen jou en mij, en het gaat om de bereidheid van ons beiden. Samen kunnen we bergen verzetten.

Coach: Lia Nijman, auteur (samen met Jenny de Bode) van 'Creativiteit géén kunst' (5e druk Uitgeverij Akasha) en onderwijsboek 'Hoe bedenk je het?!' (Uitgeverij Coutinho) 

 

Meld je aan

Praktische informatie (ook online mogelijk)

Wanneer?
Op afspraak

Waar?
Dortherdijk 12, Joppe of online

Voor wie?
Een ieder die zich stuurloos waant, die een steuntje in de rug kan gebruiken, opnieuw geinspireerd wil raken of nieuwe levenskracht wil opdoen

Kosten
In overleg